Een sport vinden waar je blij van wordt: 4x tips waar je op kunt letten

Een sport vinden waar je blij van wordt: 4x tips waar je op kunt letten

Door Redactie / 24-03-2024

Zoals we allemaal wel weten, is het belangrijk dat we voldoende bewegen. Voldoende bewegen heeft namelijk een positief effect op het lichaam op verschillende vlakken. Wil je wel graag in beweging blijven, maar heb je tot op de dag van vandaag nog geen sport gevonden waar jij blij van wordt? Dan kun je de onderstaande blog lezen, aangezien we vijf tips voor je op een rij zetten hoe je een sport vindt die bij jou past.

Tip 1: Groep of individueel

De eerste tip waar je rekening mee kunt houden in de zoektocht naar jouw ultieme sport, is je af te vragen of je in een groep wil sporten of toch liever kiest voor een individuele sport. In een groepssport moet je samen een doel behalen, zoals voetbal of volleybal. Een groepssport kan ook zorgen voor het sociale aspect: je komt meer onder de mensen en je kunt ook met hen een goede band opbouwen. Je deelt immers dezelfde passie en dat is de sport. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een individuele sport. Een voorbeeld van een individuele sport is fitness, crossfit of boksen. Door individueel te sporten, kun je zelf bepalen wanneer je gaat sporten en kun je je volledig focussen op jouw lichaam.

Wil je graag individueel sporten, maar toch ook wel de voordelen ervan van een groepssport? Kies dan voor golf! Bij golf moet je natuurlijk wel individueel sporten en zelf je prestaties leveren, maar je doet dit alsnog wel in teamverband. Je loopt namelijk vaak in een groep over de baan. Ontdek de voordelen van golf zelf: lekker in de buitenlucht sporten én alsnog onder de mensen zijn. Golf is beschikbaar op verschillende locaties in Nederland, zo heb je ook golf in Brabant.

Tip 2: Cardio of kracht

Een tweede punt waar je bij stil kunt staan, is waar je aan wil werken: wil je vooral werken aan je conditie, dus met cardiotraining, of wil je voornamelijk spieren opbouwen, dus met krachttraining? Als je dit voor jezelf weet, is de keuze ook een stuk makkelijker gemaakt en weet je in welke richting je moet zoeken. In de richting van cardiotraining kun je bijvoorbeeld denken aan hardlopen, voetbal of zwemmen. In de richting van krachttraining kun je vooral denken aan fitness en crossfit.

Tip 3: In de buiten- of binnenlucht

Daarnaast heb je natuurlijk ook sporten die je in de binnen- of buitenlucht kunt doen. Het kan heerlijk zijn om buiten te gaan sporten met mooi weer, maar aan de andere kant kan het ook fijn zijn dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van het weer. Zo kun je bijvoorbeeld binnen gaan fitnessen, zwemmen en volleyballen. Sporten die dan voornamelijk in de buitenlucht worden gedaan zijn hardlopen, fietsen en voetballen. Je hebt ook sporten waarbij je zowel in de buitenlucht als binnen kunt sporten, zoals padel. En over de locatie gesproken: je hebt ook sommige sporten waarbij de locatie niet uitmaakt. Zo kun je bijvoorbeeld thuis gaan yogaën of fitnessen, maar dit kun je ook op een andere plek doen. Denk bijvoorbeeld aan de tuin of in een parkje.

Tip 4: Bijkomende kosten

Een andere tip waar je op kunt letten bij het kiezen van de ultieme sport, is om te kijken naar eventuele bijkomende kosten. Bij in principe iedere sport is het zo dat je een goede sportoutfit moet aanschaffen. Naast de kosten die je uitgeeft aan een outfit, kunnen de kosten per sport aardig verschillen. Denk bijvoorbeeld aan eventuele abonnementskosten, maar ook de kosten die komen kijken bij de accessoires en benodigdheden van een sport. Als je het kostenplaatje belangrijk vindt, is het slim om uit te rekenen welke kosten er komen kijken bij een sport.