3 tips voor sport kijken zonder televisieabonnement

3 tips voor sport kijken zonder televisieabonnement

Door Redactie / 15-11-2023

Steeds minder mensen in Nederland nemen een televisieabonnement. Het is een instrument om te besparen, vooral omdat we veel via streamingsdiensten kijken naar programma’s, films en series wanneer we dat zelf willen. Daar heb je alleen een internetabonnement voor nodig. Ben je op dat gebied aan een upgrade toe om soepel te kunnen streamen, dan kun je online aanbiedingen voor glasvezel internet vergelijken. Maar dat is niet de enige tip die we hebben. Want wat als je nu wel naar sport wilt kunnen kijken, maar dan zonder televisieabonnement? We bespreken drie mogelijkheden daarvoor.

NOS app of website

De NOS heeft de uitzendrechten van verschillende sportevenementen. Helaas geen live Eredivisievoetbal of Europees voetbal, maar bijvoorbeeld wel alle wedstrijden van het Nederlands elftal. Ook de Olympische Spelen kijk je live bij de NOS, net als belangrijke schaatswedstrijden, grote tennistoernooien en belangrijke hockeywedstrijden. De Tour de France wordt eveneens door de NOS verslagen. En het mooie is dat je helemaal geen televisieabonnement nodig hebt om daarnaar te kunnen kijken. De live uitzendingen zijn namelijk ook te volgen in de NOS app of via de website van de NOS. Daar hoef je helemaal niets voor te betalen. Misschien dat de beeldkwaliteit iets lager is en je een paar seconden achterloopt, maar dat zijn kleinigheden.

NPO Start

Naast dat de NOS live verslag doet van verschillende sportevenementen, maakt men natuurlijk ook programma’s over sport. Studio Sport is natuurlijk de bekendste, maar ook Studio Voetbal kan interessant zijn, evenals Andere Tijden Sport (dat men in samenwerking met de NTR maakt). Deze uitzendingen kun je zonder televisieabonnement niet live op de uitzendtijd kijken, maar je kunt ze wel gratis terugkijken via de streamingsdienst NPO Start, net als vele andere programma’s van de publieke omroepen. Neem je voor een klein bedrag per maand een abonnement op NPO Plus, dan kun je ook oude uitzendingen nog terugkijken. NPO Start/Plus is via de browser en als app beschikbaar.

Viaplay

Ben je bereid wat meer geld te betalen voor een streamingsdienst die live sportuitzendingen aanbiedt? Dan kun je kiezen voor een abonnement bij Viaplay. Bij deze Zweedse streamingsdienst kun je live kijken naar Max Verstappen in de Formule 1 en Michael van Gerwen in de PDC Darts. Daarnaast kijk je naar live wedstrijden uit de Premier League en de Bundesliga en nog een aantal andere zaken. Ook staan er nog een aantal films en series op Viaplay, waaronder ook films en series die specifiek op kinderen gericht zijn. Zo kun je er met het hele gezin van profiteren: sport voor papa, films en series voor mama en kindercontent voor de kids.

Het voordeel van sport kijken via streaming, is dat je niet afhankelijk bent van een bepaald televisietoestel waar de televisieontvanger op aangesloten is. Met een smart tv of tv met Google Chromecast elders in huis kun je ook daar kijken, dus het biedt flexibiliteit. Ook kun je lekker met een koptelefoon op sport kijken op je tablet terwijl gewoon met je geliefde in de woonkamer zit en allebei wel je eigen ding doet.