Amersfoort Untouchables openen seizoen tegen Rotterdam Trojans

Terug naar vorige pagina

Komende zondag 27 februari spelen de Amersfoortse american footballers hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Amersfoort Untouchables dat vorig jaar kampioen werd in de tweede divisie van de AFBN kon vanwege onder andere een te klein veld niet promoveren naar de hoogste divisie van Nederland. Maar sinds de finale van vorig seizoen is er veel gebeurd binnen de club. Zo werd een nieuw thuis gevonden op sportpark Bokkeduinen. Daar deelt de club het complex nu met Rugbyclub Eemland. De vraag is hoe alle veranderingen zullen gaan uitpakken het komend seizoen.
Nadat de club afgelopen jaar als underdog de finale had gewonnen tegen favoriet Arnhem Falcons was de weg vrij voor promotie naar de hoogste divisie. De club kon echter niet voldoen aan de strengere eisen van de AFBN voor de eerste Divisie. Om in de toekomst wel te kunnen spelen in de hoogste divisie van Nederland verkaste de club en vond de ruimte op de velden van Bokkeduinen.
Behalve een andere locatie moest de club ook afscheid nemen van headcoach David Sheldon. Deze vertrok met zijn vrouw en dochter terug naar de VS. Het verlies van coach Sheldon was een flinke dreun voor de club. Sinds zijn komst was het team in anderhalf jaar tijd opgeklommen van degradatiekandidaat naar kampioen.
Gelukkig wist de club onder leiding van coach Sheldon zelf een volledig nieuwe coachingstaff aan te trekken. Coach Richard Weaver maakte de overstap van directe concurrent Hilversum Hurricanes naar Amersfoort en nam daarbij coach Junior Rietvelt met zich mee. Als aansluiting volgde de toevoeging van coach Ronny Jansen. Met speler/coach Joost van Zuijlen en coach Patrick de Gruyter en oud speler Thierry Walters komt de coaching staff van de Untouchables daarmee op een totaal van 6 leden.
Er is in de afgelopen maanden hard getraind door de heren om het behoud van het kampioenschap veilig te stellen. Zoals Headcoach Weaver elke training hamert: “kampioen worden is makkelijker dan het te blijven”. Daarbij was de club mede door de verhuizing nog niet erg succesvol met de zo noodzakelijke uitbreiding van het team. Er zijn aan het eind van vorig seizoen enkele belangrijke spelers vertrokken, dan wel gestopt. Het opvangen van deze spelers verloopt moeizaam.
Hoe meer leden een team telt hoe groter de kans is op succes over een heel seizoen gemeten. Helaas maakte het team uit Amersfoort nauwelijks groei door in de afgelopen maanden en zit nog steeds te springen om nieuwe leden. Gelukkig is er ook goed nieuws en dat is dat de vaste kern van het team onveranderd is en gretig verlangd naar de confrontatie tegen de vorig jaar gedegradeerde Rotterdamse Trojans. De spelers verwachten hun inmiddels groeiende ervaring goed te kunnen gebruiken.
Op het nieuwe thuisveld van de Untouchables zal om 14:00 uur afgetrapt worden. Vervolgens zal het over zestig minuten zuivere speeltijd hard tegen hard gaan. De club hoopt op veel supporters en toeschouwers die het team willen komen aanmoedigen in deze mooie openingswedstrijd van het seizoen. De toegang is als altijd gratis en is de Rugbykantine is geopend voor een warm onthaal.
 

Uitgegeven: 22-02-2011 06:49, views: 503
Reacties (0)
Zie ook:

Om te kunnen reageren op dit bericht, dient u zich als gebruiker in te loggen. Heeft u nog geen account? Dan kunt u zich gratis registreren.

paardensport

Regiosport Plaza - voor al uw sportnieuws in uw regio